رسانه اسرائیلی: طرح اردوغان را در سوریه خنثی کردیم رسانه عبری: موساد وارد فاز عملیات ترور در یمن شده است پزشکیان در گفت‌و‌گو با ولیعهد عربستان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم اخراج چندین عضو از شورای امنیت ملی دولت ترامپ جنگنده‌های اسرائیلی ریف دمشق را بمباران کردند موضع گیری مسکو درباره تهدیدات ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای ایران پزشکیان در گفتگو با مهدی المشاط: انسجام، مانع ظلم دشمنان به مسلمانان خواهد شد شنیده شدن صدای انفجار قوی در دمشق ۲۴ شهید در حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در شرق غزه بررسی آخرین همکاری‌های دو جانبه ایران و روسیه در دیدار تخت روانچی و رودنکو آغاز اخراج پناهجویان افغان فاقد مدارک قانونی از پاکستان ادعای یک خبرنگار آمریکایی درباره زمان آغاز مذاکرات ایران و آمریکا بیانیه حزب الله علیه حملات وحشیانه آمریکا و اسرائیل ترامپ پس از اعمال تعرفه علیه دیگر کشور‌ها: عمل تمام شد؛ بیمار در حال بهبود است موافقت حماس با پیشنهاد جدید آتش‌بس در غزه
یادداشت لیلی نقولا، تحلیلگر لبنانی؛

درگیری ترامپ-زلنسکی، اوج دودستگی در غرب

این فقط نگرش نسبت به روسیه نیست که غرب را از هم جدا می‌کند، بلکه برخی موضوعات مشکل ساز است که دولت آمریکا آن‌ها را به عنوان بهره کشی خود به وسیله متحدانش می‌پندارد و می‌گوید، آن‌ها می‌خواهند کشورهایشان را با هزینه‌های آمریکا توسعه دهند.
لیلی نقولا؛ تحلیلگر لبنانی
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 03
کد خبر: ۲۷۲۴۳۳

درگیری ترامپ-زلنسکی، اوج دودستگی در غرب

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جهان شاهد درگیری لفظی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و معاونش، جی دی ونس با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بود که نشان دهنده عمق اختلاف نظر میان دیدگاه کی یف و تعدادی از پایتخت های غربی و دیدگاه واشنگتن درباره سرنوشت جنگ اوکراین است.

 

از مواضع پرتنش رئیس جمهور اوکراین در برابر ابتکار عمل برای حل درگیری و زیر سؤال بردن پیشنهادهای جی.دی ونس درباره مسیر دیپلماتیکی که آمریکایی ها خواستار آن هستند، مشخص بود رئیس جمهور اوکراین به آمریکا رفت، نه برای دنبال کردن آنچه ترامپ می خواهد، بلکه برای تأیید مواضع اعلام شده رهبران اروپایی که به تازگی به واشنگتن سفر کردند.

مناقشه میان متحدان از حوزه امنیت تا آنچه آمریکایی‌ها آن را «ارزش‌های دموکراتیک و آزادی بیان» می‌نامند، گسترش دارد

 

بنابراین، مناقشه حوزه آتلانتیک و روسیه به مناقشه ای جمعی در غرب و خود ناتو تبدیل شد.

 

 

اختلاف در اردوگاه غرب

این فقط نگرش نسبت به روسیه نیست که غرب را از هم جدا می کند، بلکه برخی موضوعات مشکل ساز است که دولت آمریکا آنها را به عنوان بهره کشی خود به وسیله متحدانش می پندارد و می گوید، آنها می خواهند کشورهایشان را با هزینه های آمریکا توسعه دهند و با پول این کشور برای خود امنیت و تضمین های جهانی خریداری کنند.

 

در واقع، این اختلاف ادامه همان مسیر مشکل‌آفرینی است که خود را بعد از دوره نخست ترامپ نشان داد، زمانی که جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در نخستین دیدارش با اروپایی‌ها پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور این کشور با گفتن «آمریکا بازگشته است» جشن گرفت.

 

از زمانی که ترامپ با موج قرمز جمهوری خواهان به کاخ سفید بازگشت، با اعلام اینکه تمایل دارد مالکیت گرینلند را در اختیار بگیرد و همچون کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا تبدیل کند، عوارض گمرکی بر کانادا، مکزیک و برخی محصولات اروپا اعمال شود، اختلاف به اردوگاه غرب بازگشت، ولی رویکردی اتحادگونه شکل گرفت، زیرا همه از زیان اقتصادی آمریکا سود می برند.

 

مناقشه میان متحدان از حوزه امنیت تا آنچه آمریکایی‌ها آن را «ارزش‌های دموکراتیک و آزادی بیان» می‌نامند، گسترش دارد و شرکت‌های آمریکایی و نه فقط شهروندان اروپایی را دربر می گیرد.

 

پس از روی کار آمدن ترامپ، اروپایی‌ها نگران خروج ترامپ از چتر امنیتی ای شدند که آمریکایی‌ها در اختیار این قاره قرار می‌دهند. در این راستا قرار است نشست بزرگی به میزبانی نخست وزیر انگلیس در لندن برگزار شود و بیش از 12 رهبر اروپایی، ازجمله زلنسکی برای پیشبرد اقدامات درباره اوکراین و امنیت جمعی اروپا گرد هم خواهند آمد.

 

چنددستگی در اروپا

بلافاصله پس از درگیری میان زلنسکی و ترامپ، تعدادی از رهبران اروپایی به همراه نخست وزیر کانادا و مقام های ناتو در حمایت از زلنسکی و دولت اوکراین اظهاراتی بیان کردند، بدون اینکه به صراحت نامی از ترامپ یا آمریکایی ها برده شود.

قرار است نشست بزرگی به میزبانی نخست وزیر انگلیس در لندن برگزار شود و بیش از 12 رهبر اروپایی، ازجمله زلنسکی برای پیشبرد اقدامات درباره اوکراین و امنیت جمعی اروپا گرد هم خواهند آمد

 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حمایت خود را از زلنسکی در مواجهه با ترامپ اعلام کرد و گفت: اوکراین، اروپاست و ما در کنار این کشور هستیم. حمایت خود را از اوکراین افزایش خواهیم داد تا بتواند به مبارزه با متجاوز ادامه دهد. امروز مشخص شده است جهان آزاد به رهبری جدید نیاز دارد و پذیرفتن این چالش به عهده ما اروپایی هاست.

 

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در پیامی از زلنسکی حمایت کرد.

 

از سوی دیگر تعدادی از مقام های راست‌گرای اروپایی مانند ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان و جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا در کنار ترامپ ایستادند. نخست وزیر ایتالیا از غرب خواست متحد بماند و پیشنهاد اجلاسی فوری میان آمریکا و متحدان اروپایی را مطرح کرد تا به صراحت درباره چگونگی تقابل با چالش های بزرگ، ازجمله اوکراین صحبت شود.

 

در نهایت، ادامه جنگ اوکراین بدون حمایت آمریکا برای اروپایی ها و اوکراین دشوار است. اگر ترامپ تصمیم بگیرد حمایت نظامی از اوکراین را کنار بگذارد و تحریم‌های روسیه را کاهش دهد، اتحادیه اروپا با معضلی بزرگ مواجه خواهد شد که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده است.

 

ارسال نظر